How to starve cancer…without starving yourself

Jane McLelland

Nadat de engelse Jane McLelland de diagnose cervixcarcinoom stadium IV had gekregen met nog maar een paar maanden te leven, stortte Jane zich op onderzoek. Jane had al medische kennis als fysiotherapeute en verdiepte zich in onderzoeken van soms wel tientallen jaren oud in haar zoektocht om te overleven. In plaats van te proberen kanker te genezen was Jane’ s aanpak gericht om de groei ervan te stoppen. Omdat kankercellen veel sneller groeien dan gewone cellen, hebben ze veel meer voedingsstoffen nodig. Jane zocht naar een methode om de metabole routes van kankercellen te blokkeren. Omdat kankercellen zich heel makkelijk kunnen aanpassen, is het niet genoeg 1 metabole route te blokkeren. Ze heeft naar een methode gezocht om zoveel mogelijk metabole routes tegelijkertijd aan te pakken. Er zijn 3 metabole routes (suiker-, vet- en eiwitverbranding) die op heel veel verschillende manieren geremd/geblokkeerd kunnen worden Omdat het geheel nogal complex is, heeft ze het in kaart gebracht. Deze “kaart” had erg veel overeenkomsten met een plattegrond van de metro. Zodoende heeft het de naam “metro map” gekregen. 

Opmerkelijk genoeg stopte haar aanpak niet alleen de groei van haar kanker, maar het verdween ook helemaal. Haar boek beschrijft haar zoektocht, alle overwegingen die ze maakt bij elke nieuwe stap. Ze haalt alles uit de kast, dieet, voedingssupplementen en ook een aantal “oudere” medicijnen. Omdat de “oudere” medicijnen meer een multi-target werking hebben in tegenstelling tot de medicijnen die de laatste jaren ontwikkeld zijn, waarbij vaak maar voor een enkele target wordt geopteerd, blijken de “oudere” medicijnen ook vaak de stofwisseling van kankercellen te kunnen remmen. Voorbeelden van medicijnen die ingezet kunnen worden zijn metformine, doxycycline, mebendazole, propanolol, loratidine, dipyridamol, lovastatine, celecoxib. In vergelijking met chemo-therapie, hebben deze medicijnen een lage toxiciteit.

In haar boek legt Jane ook uit, dat niet elke kanker hetzelfde is. Alhoewel de meeste kankersoorten in eerste instantie het meest op suiker leven, zijn er toch soorten, die vooral leven op vet of eiwitten (glutaminolysis). 

Zij besteedt ook een hoofdstuk aan welke stoffen de metastasering van kanker kunnen voorkomen. Een van de stoffen die dat blijkt te doen is glucosaminesulfaat.

Haar boek staat vol met interessante kennis, uitleg over hoe kanker groeit  en tevens met heel veel verwijzingen naar de wetenschappelijke artikelen, waaruit zij haar informatie heeft gehaald. 

Inmiddels zijn er nu ook klinieken (careoncology.com) die haar protocol volgen en opmerkelijke successen boeken. Door de informatie op internet, komen er ook steeds meer patiënten naar de praktijk van integrale artsen, met de vraag om hen te ondersteunen in de toepassing van haar protocol. Zodoende is het lezen van haar boek een zinvolle start, om je de kennis eigen te maken over het ‘metromap-protocol’. Het boek is haar verhaal, ze schijft vanuit de ik-vorm, vertelt haar zoektocht en haar ontdekkingen, de emoties en de strijd die ze heeft geleverd, en is voor iedereen met een medische achtergrond gemakkelijk te lezen. 

How to Starve Cancer…..without Starving Yourself 

Prijs: 22,80 euro 

aantal pagina’s: 404  

AgenorPublishing, uitgegeven in 2018

bol.com, amazon.com of www.howtostarvecancer.com

An v Veen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gio Meijer

Gio Meijer

Arts integrale geneeskunde – vakgroep homeopathie

Interview met Irene van Lippe-Biesterfeld: Als het licht wordt, schijnt de zon in mij.

Interview met Irene van Lippe-Biesterfeld:Als het licht wordt, schijnt de zon in mij.Uit de serie: AWARENESS, ‘De kracht van het zelfherstellend vermogen’ https://www.youtube.com/embed/_tZdJ245qIg In deze aflevering gaat Gio Meijer, arts voor integrale geneeskunde, in...

Gidsland in gesprek met Gio Meijer

https://youtu.be/556J9Jkhjds?feature=shared

homeopathie en kanker

Bestel hier het boekje van het congres: https://vhan.nl/boekje-congres/

Congres Goed te verteren

Kosten : Vroegboekkorting tot 20 september 2023 € 110. Vanaf 20 september € 130 Studenten : € 60 op vertoon studentenkaart Accreditatie : Aangevraagd bij AVIG, NWP en NVKH Locatie : Hotel Van der Valk Veenendaal, Bastion 73, 3905 NJ Veenendaal...

Homeopathie in de praktijk

https://www.youtube.com/embed/5Gj-P5fQJPA

Homeopathische behandeling bij Colitis Ulcerosa:

Homeopathische behandeling bij Colitis Ulcerosa: https://www.youtube.com/watch?v=5Gj-P5fQJPA

Interview bij de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen:

Interview bij de Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen: De rol van de arts – patiënt relatie: https://www.vnva.nl/media/het-netwerk-van/gio-meijer/

Spiritualiteit en Wetenschap boek

De wetenschap met haar grote mogelijkheden en de mij zo vertrouwd geraakt beperkingen is mij lief. De spiritualiteit is nog niet zo lang geleden als een wonder op mijn pad gekomen. Het is zeker niet zonder vallen en opstaan gegaan en daarmee heeft de ervaring ook aan...

Boek Kanker – kennis kansen keuzes

Wanneer je met kanker te maken krijgt, kun je ervoor kiezen om uitsluitend reguliere behandelingen te ondergaan. Maar je kunt er ook voor kiezen om tevens gebruik te maken van de complementaire mogelijkheden die er zijn. Zelf in actie komen, mede de regie bepalen in de strijd tegen je ziekte. Kiezen voor aanvullende mogelijkheden die bij je passen en waarin je ook vertrouwen hebt.

GIDSLAND in gesprek met Gio Meijer | Integrale geneeskunde

Bekijk dan de vierde aflevering van GIDSLAND waar Liselore van Ekdom in gesprek gaat met Gio Meijer, arts voor integrale geneeskunde, gespecialiseerd in homeopathische geneeskunde en leefstijlgeneeskunde.  ‘’Anderen inspireren verder te kijken dan alleen de reguliere gezondheidszorg zodat een ieder op basis van goede wetenschappelijke, verantwoorde informatie juiste keuzes kan maken’’ aldus Gio Meijer.

Homeopathische geneeskunde en oncologie

Het merendeel van de patiënten bij wie de diagnose kanker wordt gesteld, zoekt naast de reguliere behandeling ook ondersteuning bij complementaire vormen van geneeskunde, waarbij homeopathie en acupunctuur in demeeste landen het meest gebruikt worden. Hoewel de reguliere...